Ususret Seminaru za aktuare 2. ožujka 2018.

Datum objave: 9.2.2018., 13:38
Kakvi izazovi čekaju osiguratelje u implementaciji IFRS-a 17, računovodstvenog standarda za ugovore o osiguranju, što će  se mijenjati u upravljanju osiguravajućih tvrtki, na koji način će se ubuduće kreirati proizvodi, kako će izgledati nova evaluacija poslovanja, kako će se upravljati odgovornošću imovine neka su od pitanja na koje će odgovore pružiti  Seminar za aktuare koji  se u organizaciji Instituta za osiguranje, uz medijsko pokroviteljstvo časopisa Svijet osiguranja i partnerstvo Hrvatskog aktuarskog društva (HAD), održava 2. ožujka 2018. godine, u hotelu Sheraton, u Zagrebu.
Seminar je namijenjen aktuarima koji se bave izračunavanjem i upravljanjem rizicima te razvojem modela za projekciju budućih događaja, pa će polaznici seminara iz prve ruke moći  saznati aktualne trendove od vodećih eksperata u tom području. Predavači na seminaru imaju bogato iskustvo u polju osiguranja.  Imrich Lozsi je aktuar iz tvrtke Tools4F, koji se specijalizirao za financijsko izvještavanje, upravljanje vrijednostima i Solventnost II, dok je  Daniel Marcinek, viši savjetnik u češkom E&Y, stručnjak u validaciji i razvoju modela.

Daniel Marcinek će nas uvesti u stohastičke metode u aktuarskoj praksi s naglaskom na primjenu u rezervi neživotnih osiguranja. Radionica će nam otkriti motivaciju za uporabu stohastičkih metoda i njihove prednosti. Sudionici će se upoznati s uporabom nekoliko stohastičkih metoda i imat će priliku dobiti praktično iskustvo u R/excelu. Zbog toga će se raspravljati o nekim metodama kao što su Mackov model i bootstrapping.

Imrich Lozsi, će se u svom predavanju posvetiti  analizi izazova implementacije IFRS-a 17. Sudionicima će predočiti kako će se način izvještavanja promijeniti nakon implementacije IFRS 17 te što tvrtke mogu učiniti kako bi taj standard što uspješnije primijenile. Naglasit će najznačajnije izazove u implementaciji poput klasifikacije proizvoda, razdvajanja komponenti ugovora, koncepta za izračun prilagodbe rizika...

Ne propustite se prijaviti za seminar!