Pokrenut prvi Facebook chatbot za poslovno osiguranje

Datum objave: 7.6.2018., 11:15
Velški online broker pokrenuo je prvi svjetski Facebook chatbot za poslovno osiguranje.
ConstructaQuote.com, dio tvrtke Moorhouse Group, razvila je Facebook chatbot da bi korisnicima pružili uslugu 24 sata dnevno / 7 dana u tjednu, putem koje mogu dobiti odgovore na upite vezane uz određene proizvode ili na općenita pitanja o usluzi.

Broker iz velškog Caerphillya temelji se na pružanju poslovnog osiguranja malim i srednjim poduzećima diljem Velike Britanije, a osnivač i izvršni direktor Lyndon R. Wood rekao je da je razvoj bio "proboj". Dodao je: "Pronalazimo inovativne načine pretvaranja arhaične osiguravajuće industrije u suvremeni, disruptivni sektor kakav bi mogao i trebao biti.

"Potrebne su probojne tehnologije da bismo se bolje angažirali s klijentima te da bi nama, brokerima, omogućile da ispunimo sva očekivanja klijenata, ali i više od toga. Mi smo u svijetu 'sadašnjosti'." Chatbot koristi umjetnu inteligenciju da bi naučio i replicirao razgovore u stvarnom životu i simulirao interakciju s drugom osobom pružajući korisnicima iskustvo chata sa stvarnom osobom.

Wood je zaključio: "Kontinuirano stvaramo inovacije i radimo na drugim tehnološkim projektima koji će pružiti vrhunsku korisničku podršku i visoku kvalitetu interakcije." Chatbot je dostupan na stranici tvrtke od rujna 2017. godine, dok je sada dostupan i na njihovoj Facebook stranici.