Partnerstvo Generalija i Sveučilišta Bocconi

Datum objave: 11.4.2018., 10:38
Generali postaje strateški partner Sveučilišta Luigi Bocconi u Milanu, nakon sporazuma o osnivanju Generali katedre za osiguranje i upravljanje rizicima.
Katedra dodijeljena Stefanu Rossiju, redovitom profesoru Odjela za financije, predstavljena je s lectio inauguralis. Istaknut je inovativan pristup korporacijskom upravljanju rizicima koji se treba shvatiti ne samo kao zaštita financijskih rizika, nego i iznad svega upravljanje operativnim rizicima tvrtke. Govornici su bili CEO Generalija Philippe Donnet, predsjednik Sveučilišta Bocconi Mario Monti, financijski direktor Generalija Luigi Lubelli te Franklin Allen, profesor financija i ekonomije na Imperial Collegeu u Londonu.

"Partnerstvo između Bocconija i velike osigurateljne grupe, s poslovanjem u više od 60 zemalja diljem svijeta, imat će prednosti za oboje", rekao je predstavnik Sveučilišta Gianmario Verona. "Imat ćemo priliku provesti kvalitetna istraživanja na području osiguranja, koje se u velikoj mjeri mijenja u razdoblju 'fintecha' te moći razvijati znanje naših studenata kroz aktivno uključivanje Generali Grupe u nastavu."

"Generali podržava Sveučilište Bocconi više od dvadeset godina,  uz suradnju koja je unaprijeđena tijekom vremena, a sada je dosegla novu razinu. Industrija osiguranja ima snažne međusobne korelacije s najvažnijim aktualnim problemima te se svakodnevno suočava s novim izazovima: partnerstvo sa Sveučilištem Bocconi vrijedan je doprinos za njihovo proučavanje, analizu te upravljanje njima", izjavio je CEO Generalija Philippe Donnet.