Održana Skupština regionalnog udruženja osiguratelja SorS

Datum objave: 24.10.2017., 13:21

Članovi Skupštine regionalnog udruženja osiguratelja SorS
Osim redovnih pitanja o aktivnostima Udruženja, Skupština je razmatrala i utvrdila središnju temu idućeg, 29. susreta osiguratelja, koji će biti održan u Sarajevu 2018. godine.

U Novom Sadu je 6. listopada 2017. godine održana 21. sjednica Skupštine udruženja SorS. Skupštinu SorS-a čine čelnici vodećih osiguravajućih društava i ugledni ljudi iz područja osiguranja naše regije. Domaćin skupa bilo je DDOR osiguranje, čiji je predsjednik Izvršnog odbora Đorđo Markeđani ujedno i predsjednik Skupštine SorS-a.

Osim redovnih pitanja o aktivnostima Udruženja, Skupština je razmatrala i utvrdila središnju temu idućeg, 29. susreta osiguratelja, koji će biti održan u Sarajevu 2018. godine. Uz opću suglasnost svih sudionika, kao ključno pitanje razvoja djelatnosti i funkcije osiguranja označeno je pitanje obrazovanja, edukacije – kako djelatnika industrije osiguranja tako i klijenata. Stoga će središnja tema susreta i biti: Obrazovanje i edukacija - ključne osnove razvoja osiguranja.

Kako je tradicionalna regionalna konferencija Susret osiguratelja i reosiguratelja SorS prilika stručnjacima iz regije da razmijene iskustva i saznanja iz prakse, očekuje se velik broj kvalitetnih radova i zanimljivih diskusija na samoj konferenciji. Boravak u Novom Sadu, u organizaciji domaćina DDOR osiguranja, sudionici Skupštine SorS-a upotpunili su obilaskom čuvene Galerije Matice srpske.