Lemonade pokrenuo Policy 2.0

Datum objave: 7.6.2018., 13:44
Nakon objave da su tražili povratne informacije o razvoju svoje nove police osiguranja, američka InsurTech tvrtka Lemonade pokrenula je Policy 2.0. Osiguratelj je naveo da želi jednostavnost, pristupačnost, relevantnost i digitalnost kod nove police.
U intervjuu za Cheddar, glavni izvršni direktor i suosnivač Daniel Schreiber, objasnio je da je nova polica 'open source', s 90 posto manje riječi te je napisana na 'običnom' engleskom jeziku. Schreiber navodi: "Za čitanje klasične police osiguranja imovine trebat će vam oko sat i 20 minuta vremena te su korištene riječi Chaucera i Shakespearea iz srednjoengleskog koje ne možete razumjeti.

"Ako želite 'voljen' brand u osiguranju, ne možete imati kupce koji ne znaju što kupuju. Zato smo je napisali od nule, izbacili 90 posto teksta i napravili je da se čita u jednostavnom blogu stilu." Schreiber je također objasnio što je mislio pod 'open source' polica. "Postavili smo je na GitHub, što znači da je to 'open source' polica. To znači da se svatko može povezati i urediti našu policu. Naši kupci, konkurenti, regulatori, dioničari. Svi mogu ići tamo i urediti policu. Sadrži 'open source' autorsko pravo, što znači da joj svatko može dobiti pristup."

Iako se to čini rizičnim, Schreiber je rekao da tvrtka ima finalno odobrenje police. "Mi smo poput Wikipedije, to je dobronamjerna diktatura. Tražimo, želimo i očekujemo doprinos od svih, ali isto tako odlučujemo što će se od prijedloga sačuvati te što će se brisati. "Otvorit ćemo je svima pa tako potrošači mogu odabrati što im ima smisla, uz ionako radikalno pojednostavljenu policu. To već generacijama nije učinjeno."