Kako forenzika automobila može pomoći u procjeni rizika

Datum objave: 8.6.2018., 13:01

Osiguratelji će uz digitalnu forenziku bolje određivati visinu premije


Jedna od grana kojima se djelatnici odjela digitalne forenzike tvrtke INsig2 bave jest forenzika automobila. Današnji moderni automobili opremljeni su multimedijskim sustavom i sigurnosnom elektronikom čiji je glavni cilj zabava vozača i suputnika, olakšavanje vožnje, poboljšanje učinkovitosti vožnje te sigurnosti na cesti.
Ti sustavi su ujedno povezani sa servisima lokalizacije kao i GPS sustavima za lakšu navigaciju. Osim navedenih, od 2011. godine se u automobile ugrađuje i tzv. crna kutija, odnosno CDR (engl. Crash Data Recorder) koji pamti podatke senzora u automobilu od 2 do 5 sekundi prije nego je došlo do sudara. Za razliku od navedenih 2 do 5 sekundi, u multimedijskom sustavu i sigurnosnoj elektronici količina zabilježenih podataka može biti znatno veća i ovisi o postavkama proizvođača, odnosno količini senzora i opreme samog vozila.

Kako bi se uopće došlo do bilo kakvih podataka iz multimedijskih sustava u automobilima, u nekim od slučajeva potrebno je doći do memorije u kojoj su podaci zapisani, a koja je ugrađena u računalo multimedijskog sustava. Na nekim sustavima je to Flash memorija, na nekima je tvrdi disk, a na nekima je moguće doći do podataka i jednostavnim presnimavanjem na vanjsku memoriju. Uz pomoć specijaliziranih forenzičkih programa, analiza cijelog sustava može biti napravljena i za 10-ak minuta ukoliko se radi o manje naprednom sustavu a može potrajati i preko 12h. Dok podaci iz CDR sustava govore o sigurnosnim podacima poput pozicije kočnica, brzine, pozicije upravljača vozila i raspoređivanju zračnih jastuka, podaci dobiveni iz multimedijskog sustava daju uvid u navike samog vozača.

Iz navedenih podataka moguće je izdvojiti podatke poput: jesmo bili sami u automobilu ili sa suvozačem, lokacije na kojima smo bili, muzika koju smo slušali, jesmo li se pridržavali ograničenja brzine, jesmo li koristili pokazivače smjera, kojim brzinom smo vozili u kojem trenutku, je li bilo naglih kočenja ili ubrzanja i sl. Velika većina ovih sustava ima mogućnosti spajanja vanjskih uređaja, poput mobitela ili USB memorije, tako da je njihovom analizom moguće vidjeti kontakte, poruke i ostvarene pozive s vremenom i trajanjem što u još u većoj mjeri može pomoći u forenzičkoj analizi s obzirom da automobili mogu biti sredstvo i predmet istrage.

Kao i u ostalim granama tehnologije, što noviji model automobila - to je moguće doći do više informacija. U svakom slučaju, koliko god nam se naši automobili i sustavi u njima čine zabavnima, korisnima i privlačnima, ostaje činjenica da pamte svaku informaciju koju podijelimo sa njima, bili mi svjesni toga ili ne.