Generali Srbija: Besplatan poziv i chat iz inozemstva

Datum objave: 11.6.2018., 10:21
Generali Osiguranje Srbija predstavlja novost na tržištu osiguranja Srbije – besplatan poziv i chat iz inozemstva u slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći.
Klijenti koji ugovore putno osiguranje, od 5. lipnja mogu besplatno kontaktirati sa dežurnim centrom asistentske tvrtke putem mobilne aplikacije Generali Srbija, dostupne u online trgovinama App Store i Google Play. Na raspolaganju su dvije opcije: chat i poziv. Za besplatnu komunikaciju potrebna je samo povezanost na WiFi mrežu.

„Generali Osiguranje Srbija, kao tvrtka kojoj je klijent u centru poslovanja, uvijek se trudi razviti svoje usluge i klijentima pružiti još bolju uslugu. Cijena poziva iz roaminga ponekad je veća od troška medicinske intervencije u inozemstvu. Da bismo osigurali klijentu što povoljniju uslugu, kreirali smo i opcije besplatnog poziva i chata prilikom prijave štete za putno osiguranje tijekom boravka u inozemstvu”, rekao je Vladimir Milosavljević, direktor Sektora za stanovništvo, i najavio budući razvoj ovih opcija i za ostale vrste osiguranja.

„Besplatan poziv i chat tijekom boravka u inozemstvu u mnogome će pomoći našim klijentima ako se nađu u neugodnoj situaciji dok su izvan svoje države. Pored ove nove opcije, našim klijentima je, sad već tradicionalno, tijekom ljeta uz putno osiguranje na raspolaganju i besplatno osiguranje kućanstva dok borave u inozemstvu”, dodao je Milosavljević.

Generali Osiguranje Srbija ima vodeću ulogu na tržištu osiguranja kada su u pitanju inovacije u području digitalizacije. Cilj tvrtke je da uvođenjem novih tehnologija poveća zadovoljstvo svojih klijenata.