Generali Leben prodan Viridiumu

Datum objave: 6.7.2018., 13:37
Kao što smo već pisali o razmatranju ponuda od strane Generalija početkom ožujka ove godine, najveći talijanski osiguratelj objavio je u četvrtak da će prodati 89,9 posto njemačkog poslovanja sa životnim osiguranjem (Generali Leben) njemačkom osiguratelju Viridiumu.
Generali Leben ponuđen je na prodaju prošle godine, a Viridium je bio među zainteresiranim stranama zajedno s njemačkim Frankfurter Lebenom i Athora Holdingom, navode neimenovani izvori.

Generalijevo njemačko poslovanje za životno osiguranje predstavlja 36 posto njegova portfelja životnih osiguranja u Njemačkoj. Procjenjuje se da će ukupna gotovinska vrijednost transakcije dosegnuti 1,9 milijardi eura, jer se u obzir uzima i 882 milijuna eura kredita koji će biti nadoknađeni talijanskoj kompaniji.

Dogovoreno je i da će imovinom Generali Lebena u razdoblju od pet godina upravljati Generali Investment Europe za ukupnu naknadu od 275 milijuna eura, navodi se u priopćenju Generalija.

Sporazum je u skladu sa strateškom ambicijom grupe da rabalansira portfelj, ističu u Generaliju. U sklopu sporazuma Generali će, također, dobiti mogućnost kupnje manjinskog udjela u Viridiumu.