Filmsko kreativnom studiju Vanima uručena 13. Eurohercova donacija

Datum objave: 15.6.2012., 14:40
U prostorima Zajednice tehničke kulture grada Varaždina Filmsko kreativnom studiju Vanima, jučer je, u sklopu Eurohercove akcije „20 darova za 20 godina“ povodom obilježavanja 20 godina poslovanja uručena trinaesta donacija od 20 planiranih, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna.

Akcija je okrenuta prema mladima koji će danas sutra imati svoje obitelji, kao i onim najmlađim članovima društva s porukom kako ih kao zajednica imamo obvezu usmjeravati na njihovom životnom putu.
Donaciju u iznosu od 50.000 kuna za nabavku opreme Filmsko kreativnom studiju Vanima, Hrvoju Selecu, voditelju Studija, uručio je Denis Bešvir, direktor prodaje Podružnice Varaždin, Euroherc osiguranja.
Filmsko-kreativni studio Vanima kao udruga djeluje kontinuirano od 1986. godine. Tijekom 25 godina u Vanimi je više od sto djece izradilo preko tristo filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu. Uz godišnju produkciju, od 2005. godine primjenjuju radionički tip rada kroz ljetne praznike, te se taj projekt pokazao kao zanimljiva i posjećena aktivnost za djecu u dobi od 8 do 14 godina. Od 2010. godine organiziraju VAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin koji je u kratkom roku postao prepoznatljiv te je time Varaždin ucrtan u mapu svjetski poznatih festivala animiranog filma.
„Sretni smo što je naš filmski studio dio vaše rođendanske proslave, veliko hvala što ste nas se uopće sjetili! Ovu donaciju iskoristit ćemo za nabavku nove opreme za naš filmski studio. Naša je želja povećati produkciju i produktivnost, podići kvalitetu rada i uključiti što više
djece i mladeži u stvaranje animiranih filmova i istovremeno otvoriti vrata svim ostalim zainteresiranima koji na bilo koji način žele surađivati s nama i s drugim srodnim udrugama i savezima i sudjelovati na festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu“, s puno entuzijazma najavio je Hrvoje Selec.