European Property Underwriting kreirao policu osiguranja od terorizma

Datum objave: 11.6.2018., 14:15
European Property Underwriting pokrenuo je policu osiguranja od terorizma u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, za koju tvrde da je alternativa pokriću Pool Rea.
Samostalni MGA proizvod za osiguranje poslovne imovine od terorizma pruža pokriće materijalne štete i naknade za prekid poslovanja za rizike investitora i vlasnika imovine. Klijenti mogu odabrati svojstva i opseg police koju žele kupiti. Tvrtka je naznačila da njezina ponuda dolazi s minimalnom premijom od 25 funti, navodeći da je minimalna premija u Pool Reu 100 funti.

Opasnost

Tvrtka navodi da brokeri mogu koristiti svoje online procjene i vezati objekt te imati pristup "Quick Quote" usluzi, koja im omogućuje da dobiju indikativnu cijenu koristeći samo poštanski broj i osigurane iznose.

Direktor Andrew Whittaker izjavio je: "Suočavanje sa sve većom i sveprisutnom prijetnjom terorizma moglo bi najviše utjecati na manje tvrtke i imovinske portfelje, jer bi oni mogli najviše izgubiti u terorističkom napadu.

"Prepoznajući potrebu da tržište osiguranja od terorizma reagira na zahtjeve tih klijenata, koristili smo stručnost i sposobnosti dostupne unutar tržišta Lloyd'sa, kako bi razvili odgovarajuće i ekonomično rješenje za eventualnu materijalnu štetu i prekid poslovanja".