BNP Paribas Cardif slavi 40 godina postojanja

Datum objave: 5.7.2013., 13:13

Ana Ivančić, predsjednica Uprave BNP Paribas Cardif osiguranja u Hrvatskoj
BNP Paribas Cardif osiguravajuća je kuća osnovana 1973. pod imenom Cardif, a razvila se u globalno društvo specijalizirano za osiguranje osoba i imovine. Prisutna je u 36 zemalja diljem Europe, Azije i Južne Amerike.

BNP Paribas Cardif je osigurateljni dio BNP Paribas grupacije i globalno jedan od začetnika bankoosiguranja. Svoj uspjeh temelji na inovativnom poslovnom modelu, dosljednosti i visokoj kvaliteti usluge. Devedeset milijuna ljudi diljem svijeta prepoznalo je kvalitetu i poklonilo svoje povjerenje BNP Paribas Cardifu koje razvija svoje štedne i osiguravateljne proizvode i usluge, te ih distribuira putem mreže svojih partnera, uključujući banke i druge financijske institucije proizvođače i distributere automobila, pružatelje telekomunikacijskih i drugih komunalnih usluga, brokere, maloprodajne lance i sl.
BNP Paribas grupa je prisutna u 80 zemalja, s oko 200.000 zaposlenih, od kojih je više od 150.000 na području Europe. Zauzima istaknuto mjesto u svoja tri glavna područja poslovanja: bankarskom poslovanju s građanstvom, korporativno-investicijskom bankarstvu, te tzv. investicijskim rješenjima u koja ulaze i usluge osiguranja.. U segmentima korporativnoinvesticijskog bankarstva te investicijskih rješenja BNP Paribas među vodećima je u Europi, ima važnu prisutnost u Sjevernoj i Južnoj Americi te među brzo rastućim tvrtkama u Aziji.

U Hrvatskoj je BNP Paribas Cardif osiguranje prisutno od kraja 2007. godine, kad je na hrvatsko tržište uvelo potpuno novu vrstu osiguranja Credit Protect – odnosno osiguranje sposobnosti otplate kredita u slučaju smrti, trajnog invaliditeta, duljeg bolovanja i otkaza. Od početka poslovanja BNP Paribas Cardif osiguranje osigurava otplatu gotovinskih, stambenih i auto kredita u Zagrebačkoj banci Banco Popolare Croatia,Hypo Alpe – Adria Banci i Veneto banci, sa planom širenja i na druge banke u Hrvatskoj.

Istodobno BNP Paribas Cardif proširio je svoje usluge na leasing društva (Impuls Leasing) s tzv. Leasing Protectom, odnosno osiguranjem sposobnosti vraćanja leasinga u slučaju gubitka zaposlenja, duljeg bolovanja i smrti, te osiguranje vozila u slučaju krađe ili totalne štete - GAP Protect.

BNP Paribas Cardif osiguranje posluje u skladu s politikom društveno odgovornog poslovanja koja je usredotočena na pružanje korisnih proizvoda i usluga, promicanje raznolikosti na radnome mjestu, interne inicijative za očuvanje okoliša te pružanje potpore obrazovanju u području ekonomije i financija.