Aon predviđa rast svjetske premije cyber osiguranja

Datum objave: 11.6.2018., 12:22
"Kako gledamo naprijed, vidimo velik broj tvrtki koje stavljaju sve veću vrijednost na nematerijalnu imovinu, poput cyber i intelektualnog vlasništva", naveo je Michael Moran, izvršni direktor Aon Inpointa – tima za podatke, analitiku, angažman i konzultantske usluge u tvrtki Aon Plc.
Ispitivanjem osiguranja za korporacije, javni sektor i neprofitne organizacije između 2013. i 2017. godine, predviđa se da će do 2021. godine najbrži rast premije doći iz cyber osiguranja.

Na temelju godišnjeg rasta cyber premije od 23 posto za promatrano razdoblje, predviđa se da će svjetska premija iznositi 4 milijarde američkih dolara do 2021. godine. To znači složenu godišnju stopu rasta od 14,1 posto.

"Postoji više razloga za povećani fokus i povećanje premija, u rasponu od zaštite financijskih izvještaja zbog prekida poslovanja do stalno promjenjivog globalnog regulatornog okruženja, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka Europske unije", objasnio je Moran.

U međuvremenu, Aon navodi da je proizvodni segment generirao najvišu premiju širom svijeta tijekom 2017. godine, vrijednu oko 111 milijardi dolara u svim vrstama imovinskih i neživotnih osiguranja.

"U ovom trenutku, standardizirani skup podataka koji opisuje veličinu i segmentaciju osiguranja komercijalnih linija ne postoji na tržištu", naveo je CEO Aon Inpointa. "Naše istraživanje, koje detaljno segmentira globalno tržište po proizvodu, industriji i veličini klijenta, ispunjava važnu prazninu te ga osiguratelji mogu koristiti za identifikaciju novih mogućnosti osiguranja u cijelom svijetu."