Svijet osiguranja

08.02.2018.

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo uvršteno na popis EK

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo d.d. (RMOD) je od siječnja ove godine uvršteno na popis mirovinskih društva, u kojima je moguće ostvariti isplatu mirovina, prijavljenih pri Europskoj komisiji.
08.02.2018.

Promjene u metodologiji izračuna bezrizične kamatne stope

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) objavilo je 6. veljače 2018. ažurirane mjesečne tehničke informacije o ročnoj strukturi relevantne bezrizične kamatne stope u okviru Solventnosti II, u odnosu na stanje na kraju siječnja 2018. godine.

08.02.2018.

Dijalog o sistemskom riziku i makrobonitetnoj politici

Europsko nadzorno tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA) je 6. veljače 2018. objavilo prvi u nizu radova kojima nastoji pridonijeti dijalogu o sistemskom riziku i makrobonitetnoj politici. Do sada, dijalog je uglavnom bio usmjeren na sektor banaka s obzirom na njihovu značajnu ulogu u posljednjoj financijskoj krizi. Ovim nizom radova EIOPA nastoji osigurati da se u slučaju proširenja dijaloga na tržište osiguranja u potpunosti uzme u obzir posebnost prirode tržišta osiguranja.

07.02.2018.

Deloitte 3. put bira najboljeg financijskog direktora Hrvatske

Deloitte treću godinu za redom bira najboljeg financijskog direktora Hrvatske i poziva sve zainteresirane financijaše da se prijave na natječaj. Titulu CFO godine za 2015. godinu osvojio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere te Tomislav Rosandić za 2016. godinu, tada na poziciji člana Uprave HEP-a.
07.02.2018.

Aonova prognoza – promjene cyber prijetnji i poslovne sigurnosti

S obzirom da cyber napadi sve više prijete poslovanju rastući i količinom i razmjerom, tvrtke će biti prisiljene primijeniti nove mjere kako bi se s rizicima suočile holistički i integrirale agresivnije upravljanje poslovnim rizicima, prenose Aonovi cyber stručnjaci u svom izvješću o cyber sigurnosti za 2018.
06.02.2018.

Cyber rizik povezao Allianz i Aon s tech divovima Apple i Cisco

Masovna suradnja pokrenula je sveobuhvatno rješenje za upravljanje cyber rizicima za tvrtke koje su suočene sa sve većim cyber prijetnjama u Sjevernoj Americi.
06.02.2018.

Rezultati Munich Rea za 2017. godinu pod utjecajem vremenskih nepogoda

Katastrofalna sezona oluja koja je prošle jeseni prouzročila goleme štete u SAD-u i na Karibima, ostavila je velik trag i na dobiti Munich Rea za 2017. godinu.
06.02.2018.

Generali završio prodaju nizozemskog poslovanja

Assicurazioni Generali SpA objavio je da je završio prodaju cjelokupnog udjela u tvrtki Generali Nederland N.V. (i njenih podružnica).

05.02.2018.

Nova platforma za povezanu mobilnost

P&V Grupa, D´Ieteren i Amodo pokrenuli su platformu za povezanu mobilnost koja cilja vlasnike automobila VW Grupe.
02.02.2018.

33 kandidata u utrci za priznanje EY Poduzetnik godine™

U šestoj godini kako se održava za izbor za EY Poduzetnika godine™, u utrci su 33 kandidata iz 29 kompanija, koje posluju u osam industrija u 13 gradova Republike Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 3.500 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarile su ukupne prihode od preko 250 milijuna eura. Tijekom šest godina trajanja programa u Srbiji, 150 poduzetnika koji su se natjecali za nagradu zapošljavaju 15 tisuća ljudi i ostvarili su u prethodnoj godini gotovo 1 milijardu eura poslovnog prihoda.
02.02.2018.

Generalijev Net Promotor Program prepoznat kao najbolji

Generali Net Promotor Program prepoznat je kao jedan od najuspješnijih i ekspanzivnijih NPS programa (mjerenje lojalnosti kupaca, kao i s njom povezane spremnosti na preporuku) u svijetu od strane Medallia – globalnog lidera u menadžmentu korisničkog iskustva.
01.02.2018.

Samo nove digitalne tehnologije mogu tvrtkama osigurati troškovnu učinkovitost

Deloitte je objavio svoje novo izvješće o rezultatima globalnog ispitivanja na temu upravljanja troškovima naslovljeno "Global Cost Survey Report", u kojem opisuje kako digitalne tehnologije donose nove izazove u upravljanju troškovima te nude nove prilike za njihovo upravljanje, kao i bazu za profitabilnost u novoj eri digitalizacije. Prema izvješću, gotovo dvije trećine ispitanih tvrtki nije tradicionalnim i taktičkim strategijama uspjelo ostvariti ni najkonzervativnije ciljane uštede na troškovima. Najbolji način za postizanje održivog i profitabilnog poslovanja jest prigrliti nove strategije za smanjenje troškova zasnovane na tehnologiji.
31.01.2018.

Izvješće HLEG-a o održivom financiranju: vrijedan doprinos s dobrim prijedlozima

Insurance Europe pozdravila je izvješće o održivom financiranju koje je objavila Ekspertna grupa stručnjaka (eng. High-Level Expert Group - HLEG), osnovana od strane Europske komisije.
30.01.2018.

Pristup informacijama prepreka za roditelje djece s teškoćama

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan prvi Orijentacijsko-inovacijski kamp za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu kojeg se okupilo 50 djece iz cijele Hrvatske kako bi se pod vodstvom stručnih trenera i poznatih paraolimpijaca, okušali u plivanju, stolnom tenisu i atletici. Kamp je organizirao Hrvatski paraolimpijski odbor uz podršku dugogodišnjeg partnera paraolimpizma - tvrtku Allianz - čiji su se zaposlenici tijekom provedbe aktivno uključili u vidu volontiranja.
30.01.2018.

Počinje li novi valutni rat?

Tijekom prošlog tjedna visokopozicionirani političari i centralni bankari su u nekoliko navrata direktno komentirali tečaj valuta svojih zemalja. To je vrlo neuobičajeno i podsjeća na valutni rat – situaciju u kojoj države namjerno slabe svoju valutu kako bi povećale vlastiti izvoz te smanjile uvoz iz drugih zemalja.
StarijeNovije