Svijet osiguranja

11.04.2018.

Najljepši je cilj, zajedno s klijentima i zaposlenicima, osigurati radost na dječjim licima

Wiener osiguranje i udruga Crveni nosovi nastavljaju suradnju u 2018. godini


Suradnja Wiener osiguranja i Crvenih nosova, započela je još 2015. na projektu Social active day kojeg Wiener osiguranje provodi već 7 godina u svrhu poticanja volontiranja kod svojih zaposlenika. Te su godine zaposlenici imali priliku pomagati radu udruge, a podrška se nastavila kroz prikupljanje donacija u poslovnicama i osiguravanje službenog vozila.
11.04.2018.

Indeksi cyber rizika mogli bi pomoći osigurateljima

S jedne strane, postoje "planine" podataka o cyber imovini i rizicima, prema Raveemu Ismailu, direktoru za osiguranje i reosiguranje u Fractal Industriesu. No, s druge strane postoji nedostatak tehničkih istraživanja za primjenu tih podataka na osiguranje i formiranje cijena cyber polica.
11.04.2018.

Partnerstvo Generalija i Sveučilišta Bocconi

Generali postaje strateški partner Sveučilišta Luigi Bocconi u Milanu, nakon sporazuma o osnivanju Generali katedre za osiguranje i upravljanje rizicima.

10.04.2018.

Odgođen početak primjene Delegiranih Uredbi povezanih s IDD-om

Europska komisija odgodila je početak primjene Delegiranih Uredbi povezanih s Direktivom o distribuciji osiguranja (IDD).
10.04.2018.

Nakon trgovinskog, počinje li i novi valutni rat?

Nakon što je američki predsjednik Trump uvođenjem carina na uvoz robe iz pojedinih zemalja  pokrenuo međunarodni trgovinski rat, neke zemlje su odlučile uzvratiti istim mjerama, no Kina najavljuje i dodatne mjere. Po pisanju svjetskih medija, nekoliko visokopozicioniranih kineskih dužnosnika je izjavilo da Kina trenutno analizira eventualne efekte slabljenja Yuan-a u odnosu na dolar, čime bi se mogao poništiti utjecaj američkih carina na kineske proizvode.
09.04.2018.

Facebookov skandal s podacima: Kako će se odraziti na osiguranje?

Skandal s prodajom podataka doveo je pod žestoke kritike Facebook, medijskog giganta i društvenu mrežu, te ga je istaknuo među glavne vijesti posljednjih tjedana. Ovaj tjedan otkriveno je da su podaci oko 87 milijuna korisnika Facebooka nepropisno podijeljeni s tvrtkom za političko savjetovanje Cambridge Analytica, te je taj broj daleko veći nego što se u početku mislilo, navodi BBC News.
09.04.2018.

Osiguranje suočeno s "revolucijom profitabilnosti"

Industrija osiguranja prisiljena je na "revoluciju profitabilnosti" da bi preživjela, jer se povećava pritisak iz niza makro-trendova, navodi tvrtka za poslovno savjetovanje CGI .Tehnološke inovacije, sigurnosne prijetnje, niske kamatne stope, složeni propisi te drugi trendovi stvaraju troškove industriji osiguranja te je prisiljavaju da prihvati nove načine profitabilnog poslovanja.

06.04.2018.

Premija Dunav osiguranja u 2017. porasla 8,9 posto

Dunav osiguranje, najveća osigurateljna tvrtka u Srbiji, objavila je da je u prošloj, 2018. godini ostvarila bruto premiju od 24,9 milijardi dinara, što je rast od 8,9 posto u odnosu na godinu ranije.
05.04.2018.

Online prodaja osiguranja u Hrvatskoj - trendovi i budućnost

Trend razvoja računalne tehnologije u 21. stoljeću drastično mijenja sve segmente osiguranja, poslovanja, ali i svakodnevni život. Internet i društvene mreže poput Facebooka postali su primarni izvori informacija. Online kupujemo odjeću, hranu, osiguranje, a koristimo se i zdravstvenim i bankarskim uslugama. Gledamo i učimo iz iskustava drugih ljudi, uspoređujemo i tražimo najbolje opcije. Glavna promjena sastoji se u prelasku sve većeg dijela poslovanja na online uz općenitu digitalizaciju društva.
05.04.2018.

Sava Re predlaže istu dividendu kao i prošle godine

Sava Re grupa predložit će glavnoj skupštini dioničara isplatu dividenda od 0,8 eura po dionici. Iznos dividende jednak je iznosu isplaćenom prošle godine.
04.04.2018.

Elevator Lab Challenges

Najveći program razvoja financijskih tehnologija u regiji SIE-a


„RBI bilježi uspjehe u regiji SIE-a već gotovo 30 godina. Stoga znamo koliko ekonomskog i kreativnog potencijala ta raznolika i dinamična regija može ponuditi. Lokalnim natječajima želimo podržati osobito novoosnovane ekosustave u regiji te mlađim poduzećima pružiti priliku za natjecanje na međunarodnoj sceni s financijsko-tehnološkim poduzećima iz cijeloga svijeta“, riječi su predsjednika Uprave RBI-ja Johanna Strobla o motivima koji pokreću taj novi oblik programa za ubrzanje razvoja financijskih tehnologija.
03.04.2018.

VIG dovršava spajanja u Mađarskoj i Slovačkoj

Mađarska središnja banka odobrila je spajanje tri tvrtke VIG grupe 31. ožujka 2018. godine. Kao rezultat toga, od 1. travnja 2018. VIG će u Mađarskoj zastupati isključivo osigurateljno društvo Union Biztosító. U Slovačkoj, bankoosiguratelj Poisťovňa Slovenskej sporiteľne (PSLSP) spojit će se s Kooperativa poisťovňa, također s početkom od 1. travnja 2018. godine.
03.04.2018.

Adriatic Slovenica sklopila partnerstvo sa startupom Iryo

Osiguranje Adriatic Slovenica (AS) sklopila je strateško partnerstvo sa slovenskim zdravstvenim blockchain startupom Iryo. Glavni cilj zajedničke suradnje je pružiti pacijentima bolji i sigurniji pristup vlastitim zdravstvenim podacima.
03.04.2018.

Online prodaja putnog zdravstvenog osiguranja u Sava osiguranju

Sava neživotno osiguranje a.d.o. Beograd je, u skladu sa strategijom rasta, unapređenja poslovanja i provođenja planova digitalizacije poslovnih procesa, kreiralo novi prodajni kanal za putno zdravstveno osiguranje – Online prodaja putnog zdravstvenog osiguranja. Web shop aplikacija, koja je integrirana u okviru tvrtkine web stranice, izuzetno jednostavna, u svakom trenutku omogućava klijentima da, najprije, preko kalkulatora izračunaju premiju tj. cijenu osiguranja, a potom i da kupe policu Putnog zdravstvenog osiguranja.
30.03.2018.

Hrvoje Filipović, menadžer u Odjelu savjetovanja EY Hrvatska

Industrija osiguranja je gladna inovacija


Menadžer u Odjelu savjetovanja EY Hrvatska, Hrvoje Filipović, pridružio se revizorsko-konzultantskoj tvrtki EY 2014. i do nedavno je radio u uredu u Italiji. Sada je, pak, talijansku adresu zamijenio hrvatskom, odnosno premjestio se u EY ured u Zagrebu. Hrvoje Filipović se kao konzultant za rizike i aktuarstvo specijalizirao za problematiku prvog i drugog stupa Solventnosti II putem brojnih projekata u području upravljanja rizicima i aktuarske funkcije. Ostala područja djelovanja uključuju optimizaciju kapitala, reosiguranje, restrukturiranje procesa, procjene vrijednosti te regulaciju. Također posjeduje bogato iskustvo u osigurateljnim inovacijama kao što su telemetrija, Big Data, P2P i dr. Diplomirao je ekonomiju u Hrvatskoj te osiguranje i risk menadžment u Italiji, a trenutno završava postdiplomski studij aktuarske matematike. Redovni je gost predavač međunarodnih i domaćih poslovnih škola, stalni suradnik časopisa Svijet osiguranja te autor nekoliko znanstvenih radova.
StarijeNovije