Svijet osiguranja

27.11.2018.

Kriptovalute u samo dva tjedna izgubile 30-50% vrijednosti, no to ne znači da su postale jeftine!

Za kriptovalute, 2018. godina nije bila dobra. Vrijednost svih važnijih kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ether i Ripple je značajno pala, a tempo pada se tijekom studenog dodatno ubrzao. Na platformama Admiral Marketsa u trenutku pisanja teksta CFD na Bitcoin, najpoznatiju kriptovalutu, trenutno vrijedi 3858,00 USD, što je 37% manje nego prije 14 dana te približno 80% manje nego krajem prošle godine, kada je Bitcoin dosegnuo rekordnu vrijednost od gotovo 20.000 USD. Ether je posljednja dva tjedna izgubio 47% vrijednosti, dok je Ripple pao „umjerenih“ 30%.
23.11.2018.

Generali 2021.: Vlastitim snagama do ubrzanja rasta

Upravni odbor Assicurazioni Generali S.p.A ("Generali" ili "Grupa"), pod predsjedanjem Gabrielea Galateria di Genolae, odobrio je Generalijev novi trogodišnji strateški plan, Generali 2021: Vlastitim snagama do ubrzanja rasta.
Plan je usklađen s postavljenom ambicijom Grupe da bude partner svojim klijentima u svim fazama njihova života, kroz ponudu inovativnih i personaliziranih rješenja, uz podršku snažne distribucijske mreže te da predvodi europsko tržište osiguranja u segmentima ponude za fizičke osobe, profesionalce te malo i srednje poduzetništvo; istovremeno da fokusirano gradi globalnu platformu za upravljanje imovinom i ostvaruje mogućnosti na tržištima visokog potencijala.
20.11.2018.

Kupovina osiguranja putem UNIQA Viber Bota osvježena novim stickerima!

Koristeći nove UNIQA Viber stickere, u svega nekoliko dana razmijenjeno je preko 150.000 sigurnih poruka ljubavi, a više od 50.000 novih korisnika izvršilo je download UNIQA Viber Appa.
20.11.2018.

Desetogodišnji Šimun Ivandić iz Samobora u motocross kampu Allianz

U jakoj konkurenciji 250 mladih talenata iz cijeloga svijeta ove je godine mjesto u motocross kampu Allianz Junior Motor Camp pod vodstvom sedmerostrukog svjetskog prvaka u motociklizmu Marca Márqueza izborio i 10-godišnji Šimun Ivandić iz Samobora.
19.11.2018.

Dok cijena nafte pada, cijena prirodnog plina strmoglavo raste

Na tržištu energenata se trenutno događa nešto interesantno – cijena nafte neprekidno pada već mjesec i pol dana, dok cijena prirodnog plina u istom period strmoglavo raste. Na platformama Admiral Marketsa cijena CFD-a na barel BRENT nafte trenutno iznosi 67,11 dolara, što je čak 22% ispod razine s početka listopada, dok je cijena prirodnog plina na američkom tržištu u istom periodu porasla čak 43%.
19.11.2018.

Višnja Božinović nova članica Uprave RBA

Na Sjednici Hrvatske narodne banke (HNB) održanoj u srijedu, 14. studenog 2018. godine, Savjet HNB-a usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) za imenovanje Višnje Božinović novom članicom Uprave RBA.
16.11.2018.

Triglav Grupa na kraju trećeg tromjesečja potvrđuje prognozu planirane godišnje dobiti

U prvih devet mjeseci ove godine Triglav grupa je realizirala 69,9 milijuna eura dobiti prije oporezivanja, što je za 8% više nego u istom periodu prošle godine. Uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine potvrđuje prognozu planiranog godišnjeg rezultata.
15.11.2018.

Udruženje BH novinari organizira natječaj za novinare

Natječaj  „UNIQA Press Award“ za najbolji objavljeni novinski članak, radio prilog, TV prilog, web objavu i blog priču organizira Udruženje/udruga BH novinari pod pokroviteljstvom UNIQA osiguranja i trajat će od 15. studenog 2018. godine do 15. veljače 2019. godine.
15.11.2018.

RBI u prva tri tromjesečja 2018. ostvario konsolidiranu dobit u visini 1.173 milijuna eura

Od 1. siječnja 2018. godine, na snazi je novi računovodstveni standard za financijske instrumente (MSFI 9). Osim usvajanja MSFI-ja 9, RBI je promijenio i prikaz svoje bilance stanja koji je sada usklađen sa standardima financijskog izvješćivanja (FINREP) koje je donijelo Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA). Nakon usvajanja standarda bilo je nužno prilagoditi i podatke za usporedivo razdoblje te datum usporedivog izvješća.

13.11.2018.

Allianz je u trećem tromjesečju ostvario operativnu dobit od tri milijarde eura

Ukupni prihodi Allianza porasli su za 7,9 posto na 30,5 milijardi eura. Operativna dobit skočila je za 20,6 posto na 3,0 milijarde eura ponajviše zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja, koji je zabilježio niža potraživanja vezana za prirodne katastrofe, bolju situaciju s temeljnim potraživanjima, niži omjer troškova, i snažan rast premija. Istovremeno su veći prihodi od imovine klijenata pod upravljanjem te veće naknade za uspješnost rezultirali rastom operativne dobiti segmenta upravljanja imovinom.
12.11.2018.

Novi val jačanja dolara srušio cijenu nafte, zlata i većine ostalih valuta!

Američka centralna banka je u četvrtak donosila odluku o visini referentnih kamatnih stopa i kao što je bilo očekivano stope su zadržane na istoj razini. No, reakcija investitora na financijskim tržištima je bila pomalo neočekivana. Došlo je do rasprodaje obveznica, što je rezultiralo porastom kamatnih stopa na američke državne obveznice. Također je došlo do naglog jačanja dolara u odnosu na ostale valute. Tečaj EUR/USD u trenutnu pisanja teksta na platformama Admiral Marketsa iznosi 1.1256, što znači da je od četvrtka američki dolar ojačao 1,5%.
11.11.2018.

Međunarodna konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2018.

Slijedećeg četvrtka će, po 17. put u Beogradu biti održana Međunarodna konferencija Beogradske berze UPGRADE IN BELGRADE 2018. Predstavnici 15 najvećih dioničarskih društava čijim se dionicama trguje ne samo na beogradskoj, već i na burzama u Ljubljani, Zagrebu, Skoplju i Sofiji će u okviru investitorskog dijela konferencije predstaviti svoje poslovne planove institucijskim investitorima iz svijeta koji pokrivaju našu regiju. Kao i većina investitorskih konferencija koje se održavaju krajem godine i ova, beogradska, može biti ključna za preliminarne portfolio strategije velikih profesionalnih investitora za narednu godinu.

08.11.2018.

Započeli Hrvatski dani osiguranja u Opatiji

Pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH i uz potporu Ministarstva financija u Opatiji su otvoreni peti Hrvatski dani osiguranja, vodeća strukovna manifestacija, koja okuplja hrvatske i europske stručnjake osiguravateljne industrije.
07.11.2018.

FWR Privatno bankarstvo potvrdilo izvrsnost i nagrađeno za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj

Friedrich Wilhelm Raiffeisen Privatno bankarstvo (FWR) proglašeno je najboljim privatnim bankarstvom u Hrvatskoj od strane eminentnog specijaliziranog financijskog magazina Global Finance iz New Yorka, po drugi puta u posljednje dvije godine. FWR Privatno bankarstvo Raiffeisen banke ove je godine osvojilo prestižnu titulu „The World's Best Private Banks 2019“, te potvrdilo visoki standard kvalitete u segmentu privatnog bankarstva.
06.11.2018.

Hrvatski građani se prema financijskoj imovini nalaze u „zlatnoj sredini“

Povodom Svjetskog dana štednje prošloga je tjedna u Hrvatskoj udruzi banaka održana konferencija na temu „Raste li financijska imovina građana u Hrvatskoj?“. Tom je prilikom zaključeno da se hrvatski građani prema financijskoj imovini nalaze u „zlatnoj sredini“ u usporedbi s građanima ostalih država srednje i istočne Europe.
StarijeNovije