Svijet osiguranja

05.02.2019.

Proizvodi i uvjeti osiguranja su komplicirani i teško razumljivi

Za poboljšanje financijske sigurnosti hrvatskih građana nužan je kontinuiran i sveobuhvatan rad na podizanju financijske pismenosti, ali i ulaganje dodatnih napora industrije da proizvode učini jednostavnijim i razumljivijim potrošačima
04.02.2019.

Cijena zlata od ljeta skočila 11 posto. Koliko još može rasti?

Loše vijesti o stanju globalnog gospodarstva pojavljuju se već mjesecima. Uz nesigurnost po pitanju Brexita i trgovinski rat između SAD-a i Kine, počeli su se pojavljivati dodatni problemi.
04.02.2019.

UNIQA poziva škole i udruge da prijave inovativne projekte za djecu i mlade

Novi natječaj za dodjelu donacija „Radost života“ UNIQA osiguranja na koji se s projektima za djecu i mlade mogu prijaviti osnovne i srednje škole te udruge objavljen je danas na stranici https://radostzivota.uniqa.hr/
01.02.2019.

Obvezni mirovinski fondovi – veliki sustav s potencijalom daljnjeg rasta

Neto vrijednost imovine svih obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj uskoro će dosegnuti vrijednost od sto milijardi kuna (99,7 milijardi kuna – 29.01.2019.). Od toga se oko 30 milijardi kuna odnosi na zaradu koju su osiguranicima u razdoblju od 2002. do danas ostvarila četiri mirovinska fonda

30.01.2019.

Davor Tomašković novi predsjednik Uprave Croatia osiguranja

Na današnjoj sjednici Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao je Davora Tomaškovića kandidatom za člana Uprave. Po završetku zakonom predviđenog postupka i odobrenja regulatora, Nadzorni odbor imenovat će Davora Tomaškovića predsjednikom Uprave Croatia osiguranja.
30.01.2019.

Jačanje suradnje medijske i pravosudne zajednice

Odnos između medija i pravosuđa mora biti bolji, a jedini način je da i jedna i druga zajednica poštuju standarde i rade u intersu javnosti, što i jeste njihova osnovna funkcija, poručeno je na završnoj konferenciji JUFREX projekta „Mediji i pravosuđe u BiH: zajedno ka unapređenju slobode izražavanja i zaštiti javnog interesa u medijskim sadržajima“ koja je jučer održana u Sarajevu u organizaciji Udruženja/udruge BH novinari.
30.01.2019.

Ergo i Ergo životno osiguranje - nova vlasnička struktura

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga dala je društvu Zavarovalnica Sava, d. d. iz Slovenije odobrenje za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u visini od preko 50% u glasačkim pravima i temeljnom kapitalu društva Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje.
28.01.2019.

Amerikanci, Europljani, Japanci i Kinezi se slažu - gospodarska situacija nije dobra!

Nakon što su posljednje dvije godine vodeći centralni bankari na svijetu iznosili optimistične prognoze o gospodarskoj situaciji i čak najavljivali dizanje kamatnih stopa kako bi ohladili pregrijanu ekonomiju, u posljednje vrijeme se situacija počela mijenjati.
28.01.2019.

Sve izgledniji rast investicija

Analitičari Raiffeisen banke pripremili su prvo ovogodišnje izdanje RBAnaliza. I u ovom izdanju obrađene su vodeće aktualne gospodarske teme u Hrvatskoj, događanja na domaćim financijskim tržištima kao i najnoviji svjetski trendovi. U nastavku teksta donosimo vam uvodnik publikacije. 
28.01.2019.

Obavijest o savjetovanju o nacrtima pravilnika iz područja alternativnih investicijskih fondova

Savjetovanja sa zainteresiranom javnošću će trajati u razdoblju od 25. siječnja do 13. veljače 2019. godine.
24.01.2019.

Croatia osiguranje odustalo od kupnje Central osiguranja

Croatia osiguranje odustaje od kupnje stopostotnih udjela u Central osiguranju i Testing Grupi, osiguravajućim društvima koji posluju u Bosni i Hercegovini, izvijestili su u srijedu iz najvećeg hrvatskog osiguravajućeg društva, a prenijela Hina.
24.01.2019.

Osigurateljne konferencije u Londonu u ožujku

Insurance innovators counter fraud 2019. i Iinsurance innovators connected insurance 2019. dvije su konferencije koje tvrtka Marketforce iz Londona organizira u ožujku
24.01.2019.

Specijalistički seminar: Osiguranje i odgovornost za štetu

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje, seminar se održava 28. veljače 2019. godine, s podnaslovom 100 pitanja & 100 odgovora, a predavač je Berislav Matijević.

23.01.2019.

Jesu li mladi danas dovoljno financijski pismeni?

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman sudjelovao je danas na panel-raspravi u sklopu konferencije: „Jesu li mladi danas dovoljno financijski pismeni?“ koja je održana na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

22.01.2019.

Uvođenje nove funkcionalnosti najave transakcije u trgovinskom sustavu Zagrebačke burze

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga temeljem članka 14. Zakona o Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (NN br. 140/05 i 12/12), dana 21. siječnja 2019. izdala je sljedeće priopćenje za javnost: 
StarijeNovije