Svijet osiguranja

19.09.2018.

Ča 53 posto hrvatskih organizacija u posljednje dvije godine bilo žrtvama prijevara i gospodarskog kriminala

Globalno istraživanje gospodarskog kriminala za 2018. godinu koje je provela tvrtka PwC pokazalo je da je 53 posto hrvatskih organizacija u posljednje dvije godine bilo žrtvama prijevara i gospodarskog kriminala, što je značajan porast u odnosu na 2016. godinu, objavili su iz PwC-a.
19.09.2018.

Triglav grupa postaje 100 postotni vlasnik Skupne pokojninske družbe

Zavarovalnica Triglav, matično društvo Triglav grupe, je s Novom Ljubljanskom bankom, dana 14. rujna 2018., potpisala ugovor o kupnji preostalog 28,1 postotnog vlasničkog udjela društva Skupna pokojninska družba, čime postaje njihov 100 postotni vlasnik. Ovom kupnjom Triglav nastavlja s provedbom strateških usmjerenja jačanja prisutnosti u segmentu mirovinskih osiguranja i postupaka konsolidiranja i cjelovitog upravljanja ovog segmenta unutar grupe.
18.09.2018.

Allianz postaje svjetski partner Olimpijskih igara u kategoriji osiguravajućih društva

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) i Allianz danas su objavili da će se Allianz pridružiti programu svjetskih partnera Olimpijskih igara (engl. Worldwide Olympic Partner (TOP)) u 2021.
Zahvaljujući ovom sponzorskom ugovoru Allianz će podržati olimpijski pokret pružajući MOO-u inovativna i integrirana rješenja u području osiguranja. Osiguranje će pružiti nacionalnim olimpijskim odborima iz cijeloga svijeta, te njihovim olimpijskim ekipama i sportašima. To uključuje proizvode poput osiguranja za vozne parkove, osiguranja imovine i osiguranja od nezgoda, ali i osiguravajuća rješenja za buduće proizvode i usluge koje pokreću tehnološke promjene. Partnerstvo će trajati od 2021. do 2028.
18.09.2018.

UNIQA prva na tržištu pokrenula webshop za obrte i tvrtke

Obrtnici i poduzetnici odsad imovinu svoje tvrtke ili obrta mogu osigurati online. UNIQA osiguranje prvo je na tržištu pokrenulo specijalizirani webshop na kojem obrtnici i vlasnici tvrtki mogu ugovoriti neki od ponuđenih poslovnih paketa, uz čak 15 posto popusta do kraja 2018. godine.
14.09.2018.

Najava konferencije "Odgovornost za štetu, naknada štete i osiguranje"

Dvadeset i prvi međunarodni znanstveni skup koji organizirauju Institut za uporedno pravo, Udruženje za odštetno pravo, i Pravosudna akademija iz Beograda, pod nazivom „Odgovornost za štetu, naknada štete i osiguranje“ održat će se od 20. do 22. rujna u hotelu  “Omni” u Valjevu. Na skupu će u svojstvu predavača sudjelovati više od 30 uglednih znanstvenika i praktičara iz Srbije i inozemstva.
13.09.2018.

Wiener osiguranje VIG osiguratelj je izgradnje Pelješkog mosta

Wiener osiguranje VIG osiguratelj je projekta izgradnje Pelješkog mosta, uz podršku reosiguratelja. Ugovaratelj osiguranja je China Road and Bridge Corporation (Main branch office Zagreb). Pelješki most bit će dug 2,4 kilometra i visok 55 metara, imat će četiri prometna traka, a njegova će gradnja trajati 36 mjeseci od početka radova.
12.09.2018.

Tržište osiguranja u RH u kolovozu bilježi rast od 10,43 posto

Prema kumulativnim podacima Hrvatskog ureda za osiguranje za kolovoz 2018. godine društva za osiguranje zaračunala su ukupnu bruto premiju u iznosu od 6.895.787.943 kn, što predstavlja rast od 10,43 posto u odnosu na kolovoz 2017. godine.
11.09.2018.

Ponovno potvrđena visoka ocjena boniteta »A« sa srednjoročnom stabilnom prognozom

Bonitetna agencija S&P Global Ratings (u nastavku S&P) je 7. 9. 2018. Grupaciji Triglav te time i njezinom matičnom društvu Zavarovalnici Triglav i društvu kćeri Pozavarovalnici Triglav Re ponovno potvrdila dugoročnu kreditnu ocjenu boniteta i ocjenu boniteta financijske snage »A«. Ocjene boniteta imaju stabilnu srednjoročnu prognozu. Prema navodima S&P ponovno potvrđivanje visoke ocjene izražava vodeći položaj Grupacije Triglav na slovenskom rastućem tržištu i na području regije, njezino stabilno i dobro poslovanje u zadnjim godinama te čvrstu prikladnost kapitala, utemeljenu na dobrom upravljanju rizicima.
10.09.2018.

Koji ekonomski podaci najviše utječu na tečaj valuta?

Kretanje tečaja valuta ovisi o mnogo faktora i ponekad je vrlo teško uspješno predvidjeti hoće li valuta jačati ili slabiti, no praćenje nekoliko ekonomskih podataka može značajno poboljšati uspješnost predviđanja buduće vrijednosti pojedine valute. Radi se o redovitim podacima koje objavljuju državni statistički zavodi i centralne banke, a koji se mogu besplatno pratiti na ekonomskom kalendaru ili Forex kalendaru, koji se nalazi na stranicama većine brokerskih kuća. U nastavku su navedeni najvažniji podaci i njihov utjecaj na kretanje tečaja.
10.09.2018.

Coface preuzeo SID Prvu kreditnu zavarovalnicu

Slovenska SID banka potpisala je sporazum o prodaji 100 posto udjela u SID Prvoj kreditnoj zavarovalnici francuskoj osiguravajućoj kući Coface. Zavarovalnica Triglav također je dala obavezujuću ponudu, ali je Coface, osim više cijene, ponudio i bolje mogućnosti za dalji rast, razvoj i proširenje poslovanja, izvijestila je RTV Slovenije.

04.09.2018.

VIG: Jasno poboljšanje svih ključnih pokazatelja

Premije su porasle za +3,6 posto na oko 5,2 milijarde EUR. Dobit (prije oporezivanja) porasla je za +5,5 posto na oko 233 milijuna EUR, unatoč smanjenju vrijednosti u Rumunjskoj. Kombinirana kvota dodatno je poboljšana za -0,6 postotnih bodova na 96,3 posto.


03.09.2018.

Sava Re: Prihodi od premije u prvom polugodištu porasli 4,3 posto

Skupina Sava Re je u prvom polugodinštu prikupila 308,6 milijuna eura bruto premije, što je 3,7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

31.08.2018.

Zagrebačka burza formirat će novu kotaciju pod nazivom “Vodeće tržište”

Zagrebačka burza formirat će novu kotaciju pod nazivom “Vodeće tržište” koja bi trebala pomoći u vraćanju povjerenja ulagača u hrvatsko tržište kapitala. Nova pravila će zahtijevati višu razinu transparentnosti i standarda korporativnog upravljanja.
31.08.2018.

Croatia osiguranje dobilo odobrenje za preuzimanje Central osiguranja i Testing centra u BiH

Konkurencijsko vijeće BiH dopustilo je Croatia osiguranju kupovinu Central osiguranja i Testing centra u BiH, prenosi portal BiznisInfo.  Vijeće je na svojoj stranici navelo da je donijelo rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija na tržištu usluga tehničkih pregleda vozila u FBiH, koja nastaje stjecanjem kontrole privrednog subjekta Croatia osiguranje d.d. Zagreb nad gospodarskim subjektom Testing centar d.o.o. Mostar, kupovinom većinskog udjela.
31.08.2018.

Allianz u dvostrukom gubitku zbog katastrofe u Genovi

Veliki europski osiguratelj "Allianz" doživljava dvostruki udarac od kolapsa mosta u Genovi. Grupa nije samo jedan od osiguratelja građevinskog objekta, već također sudjeluje u koncesionarskoj kompaniji "Autostrade per l'Italia", izjavio je lider kompanije "Allianz".
StarijeNovije