Svijet osiguranja

Premije osiguranja za Svjetsko nogometno prvenstvo porasle zbog rizika od terorizma i huliganizma

Rizici od terorističkih napada i štete počinjene od huligana podigli su premije za tvrtke i igrače koji kupuju osiguranje za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, u usporedbi s prethodnim prvenstvom u Brazilu, navode brokeri i osiguratelji.
19.06.2018.
19.06.2018.

Priuštite sebi bezbrižno ljeto i učestvujte u nagradnoj igri UNIQA osiguranja!

Sigurno se svi radujemo ljetu i putovanjima na kojima se posvetimo sebi, svojim porodicama, prijateljima i u potpunosti predamo dugo očekivanom osvježenju duha i tijela. Ono čemu se nikako ne radujemo su neželjene situacije koje nam mogu pokvariti tok putovanja.
18.06.2018.

Kako investitori zarađuju na neracionalnim financijskim tržištima?

Svi koji su ulagali na financijskim tržištima ili barem pratili kretanje cijena dionica, valuta, zlata i sl., znaju da se tržište ponekad ponaša neobično. Na temelju jedne vijesti cijena se zna pomaknuti nekoliko posto na potpuno neočekivanu stranu, što može dovesti do dužeg čekanja na zaradu pri ulaganju. Ponekad izađe loša vijest o npr. stopi nezaposlenosti u Francuskoj, a posljedica bude jačanje japanskog jena, koji na prvi pogled nema veze s Europom ili zbog trzavica između Trumpa i Kim Jong-una dođe do pada cijene dionice BMW-a, koja na prvi pogled ne bi uopće trebala reagirati na takvu vijest.
18.06.2018.

Osiguranje je najbolja obrana!

Kad nešto neočekivano iskrsne – uz Generali osiguranje je #SVE5


Kako bismo se obranili od neizvjesnosti i nesigurnosti, Generali osiguranje u mjesecu nogometa, od 14. lipnja do 15. srpnja, provodi akciju naziva SVE 5, u kojoj nudi 5 posto ekstra popusta na veliku većinu proizvoda neživotnog osiguranja.
18.06.2018.

Rubens Menin, MRV Engenharia proglašen je za EY Svjetskog Poduzetnika godine™ 2018

U subotu, 16. lipnja u Monte Carlu, Rubens Menin, predsjednik i CEO tvrtke MRV Engenharia proglašen je EY Svjetskim Poduzetnikom za 2018. godinu na svečanoj ceremoniji. Ove godine u utrci za najprestižnije priznanje u poduzetništvu našlo se 56 nacionalnih pobjednika i nosioca priznanja EY Poduzetnik godine iz 46 zemalja. Na natjecanju koje osamnaesti put organizira međunarodna revizorsko-konzultantska tvrtka EY (Ernst&Young) Republika Srbija je šesti put imala svog predstavnika.
15.06.2018.

Pod nazivom – „Iznad oblaka“ održana Hrvatska aktuarska konferencija 2018.

U organizaciji Hrvatskog aktuarskog društva (HAD) pod nazivom "Iznad oblaka" u The Westin Zagreb je 14. i 15. lipnja 2018. održana Hrvatska aktuarska konfrencija koja je okupila više od 160 sudionika iz zemlje i inozemstva.
13.06.2018.

Jeftinije osiguranje za siguran put i odmor

Dunav osiguranje pripremilo je za predstojeću turističku sezonu Ljetnju akciju pogodnosti pri ugovaranju police putnog zdravstvenog osiguranja, putnog osiguranja, kao i za još neke usluge najveće osiguravajuće kuće u Srbiji.
13.06.2018.

Republika Srbija po broju izravnih stranih investicija u top 15 zemalja u Europi

Prema rezultatima istraživanja o atraktivnosti europskog tržišta („European Attractiveness Survey 2018“) koje je provela revizorsko – konzultantska tvrtka EY, izravne strane investicije (SDI) upućene Europi dostigle su rekord 2017. godine sa 6,653 zabilježenih SDI projekata (godišnji porast od 10 posto). U Republici Srbiji za 2017. godinu zabilježen je rast u broju izravnih stranih investicija, pa se tako Srbija po prvi put nalazi na listi top 15 zemalja u Europi po broju SDI. U protekloj godini, iz SDI u Europi otvoreno je 353,469 novih radnih mjesta (19 posto više u odnosu na prethodnu godinu), od čega je 20,103 u Republici Srbiji, što čini 6 posto od ukupno novostvorenih radnih mjesta u Europi za 2017. godinu.
11.06.2018.

European Property Underwriting kreirao policu osiguranja od terorizma

European Property Underwriting pokrenuo je policu osiguranja od terorizma u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Irskoj, za koju tvrde da je alternativa pokriću Pool Rea.
11.06.2018.

Aon predviđa rast svjetske premije cyber osiguranja

"Kako gledamo naprijed, vidimo velik broj tvrtki koje stavljaju sve veću vrijednost na nematerijalnu imovinu, poput cyber i intelektualnog vlasništva", naveo je Michael Moran, izvršni direktor Aon Inpointa – tima za podatke, analitiku, angažman i konzultantske usluge u tvrtki Aon Plc.
11.06.2018.

Generali Srbija: Besplatan poziv i chat iz inozemstva

Generali Osiguranje Srbija predstavlja novost na tržištu osiguranja Srbije – besplatan poziv i chat iz inozemstva u slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći.
08.06.2018.

Konferencija ICTI za manje od tjedan dana!

Na 19. izdanju konferencije ICTI u Vodicama 14. - 15. 6. 2018. čekaju Vas vrlo aktualne i atraktivne teme. Dvodnevna konferencija je prilika u dobrom društvu saznate sve što je potrebno kako tehnološki trendovi ne bi unazadili nego unaprijedili Vaše poslovanje.
08.06.2018.

Osiguratelji će uz digitalnu forenziku bolje određivati visinu premije

Kako forenzika automobila može pomoći u procjeni rizika


Jedna od grana kojima se djelatnici odjela digitalne forenzike tvrtke INsig2 bave jest forenzika automobila. Današnji moderni automobili opremljeni su multimedijskim sustavom i sigurnosnom elektronikom čiji je glavni cilj zabava vozača i suputnika, olakšavanje vožnje, poboljšanje učinkovitosti vožnje te sigurnosti na cesti.
08.06.2018.

Održan 29. SorS

Obrazovanje i edukacija kao ključne osnove razvoja osiguranja – glavna su tema ovogodišnjeg tradicionalnog 29. Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS), koji je u glavnom gradu BiH od 6. do 8. lipnja okupio oko 150 predstavnika industrije osiguranja.
08.06.2018.

Potpisan sporazum o suradnji u edukaciji

Direktor Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) Hrvoje Pauković i generalni sekretar Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH Ermin Čengić potpisali su Sporazum o suradnji u edukaciji iz područja osiguranja
Starije